Gezellig bij opa motor met zijn stoma

Gaat mijn kerstwens uitkomen?

Als opa met een stoma heb je niet zoveel te wensen. Je bent relatief gezond en je hebt wat je hartje begeert en anders zorg je dat je het aanschaffen kunt. De wensen zijn beperkt, je hebt nl een bepaalde mate van tevredenheid.

Het belangrijkste voor dagen als Kerst en Oud en Nieuw is gewoon omringd zijn door degenen die je lief hebt, je gezin bij je hebben, inclusief aanhang en de kleinkinderen.

Ik realiseer me meer en meer hoe belangrijk dat is. Een beetje bijpraten, eten, drinken, spelletje spelen en tv kijken samen. Meer is niet nodig om gelukkig te zijn…

Nu is de vraag of die wens voor dit jaar gaat uitkomen. En of die gaat uitkomen voor zoveel andere opa’s en oma’s… De omstandigheden rondom het coronavirus maken het niet gemakkelijker. Hopelijk is dat echter enkel een drempel, maar geen belemmering…

En verder, hoop ik dat voor al die opa’s en oma’s ook andere redenen om niet die wens te vervullen heel goed overdacht worden. Je kunt beter wel gaan. Het leven is kort en voor je het weet rest spijt. Spijt dat je toch niet…. Dat zou jammer zijn en je zou er veel opa’s en oma’s verder toch verdriet mee hebben aangedaan. Dat wil je toch niet – en (nogmaals) zeker niet in deze barre pandemische tijd….

« »