In mijn nieuwe rol als manager applicatie management heb je wat extra taken gerelateerd aan je medewerkers. Alles ivm personeelszaken en zo. Ziek- en beter melden, verlof goedkeuren, vakantieplanning, maar ook alles rondom het functioneren van je teamleden.

In het kader van dat laatste kwam deze maand de afronding van de beoordelingscyclus aan de orde. Ik dacht eigenlijk dat mijn eigen manager, die 9 maanden ook mijn rol waarnam, dit zou oppakken, maar ik mocht het zelf doen. Spannend, voor het eerst niet enkel beoordeeld worden, maar ook mensen beoordelen.

De eindconclusies werden wel met mijn manager voorbereid en besproken, maar het invullen van de formulieren en de gesprekken kwamen dus bij mij op het bordje. Dat vergt wat meer voorbereiding!

Ik heb de oude beoordelingen van mijn voorganger doorgenomen, de verslagen van de laatste functioneringsgesprekken gelezen en er verder mijn impressie van de laatste 2,5 maand van mezelf bij gelegd. Opvallend is, dat mijn indruk toch wel aansluit bij die van anderen. Mooi is dat!

Inmiddels ben ik zelf beoordeeld – ik voldoe prima aan de verwachtingen van mijn manager, waar ik erg blij mee ben. En verder heb ik inmiddels met 4 van de 8 teamleden een beoordelingsgesprek gehad. Was ik voor het eerste gesprek nog nerveus – momenteel kijk ik uit naar de andere gesprekken. Het team functioneert uitstekend en de gesprekken zijn meer dan eenrichtingsverkeer, zoals ik het ook wilde. Fijn….