We zijn weer op tijd wakker en er uit. We hebben een reis te maken van ca. 280 km, dus niet te ver. We doen ons ochtendritueel, dwz. Ik spoel mijn darmen, terwijl Yvonne en Jos buiten wat internetten. Daarna ontbijt met koffie of thee. Dan watertank bijvullen, vuilwaterslang opbergen – die tank is leeg -, stroom er af en kabel opbergen, en dan op pad. Uiteraard niet nadat de slagboom met de aangeleverde code is geopend.

De eerste etappe is een beetje zuidelijk, naar het Conway National Park, waar de watervallen van de Cedar Creek te vinden zijn. Het is niet ver, we rijden zo’n 14 km, waarbij de weg bochtiger en stijler loopt, de bergen in.

We komen bij een parkeerplaatsje, niet groot, waar we de camper draaien naar wegrijdstand, en het pad oplopen. Nou, nog geen 35 meter verderzien en horen we de watervallen. Het water valt in een natuurlijk, klein bekken, waar mensen aan het badderen zijn. Ziet er niet verkeerd uit.

Cedar Creek Falls

We nemen wat foto’s, waarbij ik nog in het water stap – prettige temperatuur! -, en vertrekken dan weer.de Falls zijn afgetikt.

De rit is rustig, we stoppen weer op tijd langs de Bruce Highway, de highway langs de Pacific Coast, om te tanken en te eten/drinken. De temperatuur is continu rond de 32 graden, maar we zitten dan ook in de tropen.

Lunch tijd

Voor we Townsville bereiken shoppen we nog bij een lokale IGA supermarkt, broodnodig om weer wat in de koelkast te hebben.

Townsville is een redelijk grote stad, met zelfs wat gematigde hoogbouw. We doorkruisen de stad en treffen onze BIG4 bestemming “Rose Bay Holiday Park” dicht aan de kust, met daarvoor prominent Magnetic Island.

We installeren ons op onze plek, drinken wat en gaan even de kustlijk bekijken. Een beperkt reepje zand langs het water, ondanks de eb-stand van de Ocean. Maar zomaar het water ingaan doe je toch niet met die schadelijke kwallen.

Magnetic Island

Voor het strand is er een speel-gedeelte voor kinderen, barbecues en eettafels en een fiets/wandelpad. Toch een gezellige ambiance.

We gaan eten, salade en spiesjes van de barbecue. Vla na. Dan nog even terug naar de kust om de avond te zien vallen, niet de zon in de zee zakken, overigens. We treffen nog wat stukjes koraal aan, bekeken, vastgelegd en teruggelegd – mag toch niet mee..

Koraal en schelpen

Toiletten en douches zijn netjes, ik shower maar even, onder begeleiding van een soort van gele gekko. Grappig. Hierna houden we avond..