Voor onze zomervakantie had was ik al bij de huisarts geweest met een opvallend bultje op mijn linkerarm. Uiteindelijk ben ik door verwezen naar een dermatoloog. Prima toch..

Daar bleek, dat het bultje er daadwerkelijk niet thuis hoorde. Het was huidkanker, en zou moeten worden verwijderd (in mijn optiek: appelboor erin en weghalen). Afspraak voor begin oktober.

Dat was dus ruim na de vakantie, leek ons eigenlijk niet handig en dat duurde te lang. Kanker in of aan je lijf moet nu eenmaal z.s.m. weg, he. Dus heb ik maar snel gebeld om de afspraak te verzetten naar direct na de vakantie.

Zo gezegd, zo weggesneden. Het was een operatie van 20 minuten, waarbij een oogvormige lap vel en dieper werd weggehaald en alles weer stevig aangesnoerd werd afgedicht. Lapje met bultje ging naar de patholoog voor controle en ik mocht een paar weken niks doen met de linker arm, mijn schrijf en vanalles arm.

Vet! Ben alles bij elkaar 3 dagen in de ziektewet geweest, verder rustig aan gedaan. Veertien dagen nadien verwijdering van de hechtingen en de uitslag. Echt kanker, maar de snijranden waren schoon. Kans op uitzaaiingen vrij klein, maar wel ff checken op verdikte lymfeklieren. Die waren gelukkig OK. Maar ik kreeg wel weer meteen de eerste afspraak voor het 5-jarige controleplan.

Pfft. Was ik net van de reguliere darmkanker controles, ook van 5 jaar, af… Nou ja, onder controle zijn is niet verkeerd, al vind ik de controle bij de tandarts eigenlijk al genoeg… We gaan gewoon verder…